NAJČEŠĆA PITANJA

 

Šta je Infozonet poslovna mreža i portal?

Na našem portalu (poslovnoj mreži), omogućili smo korisnicima da na kvalitetan i vrlo jednostavan način predstave celokupno svoje poslovanje, ponude svoje usluge ili proizode, komuniciraju sa potencijalnim kupcima ili poslovnim partnerima, ugovaraju nove poslove, primaju pitanja potencijalnih kupaca, objavljuju akcije ili rasprodaje, postave kupone za popuste i kataloge....

 

Za razliku od većine sličnih poslovnih portala gdje se Vaša kompanija predstavlja samo kao vizit karta, ili sa kratkim tekstom i par fotografija, poslovna mreža i portal INFOZONET je mesto koje možete koristiti kao lični web sajt, što znači da ćete putem portala moći samostalno ubacivati, prikazivati ili mjenjati kompletnu Vašu ponudu, jer dobijate lični dinamički web sajt unutar portala, sa kojim samostalno i jednostavno upravljate.

Sve sadržaje koje ćete ubacivati putem vrlo jednostavnog CMS-a (Content managment system - program za samostalno upravljanje sadržajima web sajta, kojeg smo sami osmislili), prikazivaće se na toj Vašoj aktivnoj stranici koju možete neograničeno "puniti" i ažurirati (sa podstranicama, uslugama, slikama, katalozima, video materijalima, vestima, proizvodima,itd.), a zavisno od ponude sa Vaših stranica, vaše usluge, informacije ili proizvodi će se automatski prikazivati i na ostalim grupnim sekcijama na portalu kojima pripadaju (web shop, katalozi, rasprodaje, popusti, vesti, kuponi i sl.).


A ukoliko ste samo potencijalni kupac, ili jednostavno osoba koja traga za najpovoljnijim uslugama ili proizvodima, besplatnom registracijom dobijate mogućnost komuniciranja sa svim pravnim subjektima unutar portala, pretraživati ponudu poslova i radnih mjesta ili ostavljati svoj CV, "skidati" kupone sa popustom, postaviti nekomercijalni oglas na oglasnoj tabli, itd..

Da li imam potrebu za web sajtom?


Internet je idealno mesto za bilo koji posao, novi ili stari, veliki ili mali. Kompanije koje nemaju svoj web sajt moraju se više oslanjati na tradicionalno oglašavanje u javnosti, kao što su plakati, novine, radio ili TV reklame i sl., što zahteva puno više novca, a dugoročno daje puno slabije rezultate od online marketing metode.
Sve više ljudi danas se okreću internetu u potrazi za proizvodima ili uslugama, tako da nedostatak web sajta i informacija o poslovanju, može biti veliki nedostatak za bilo koju organizaciju koja pokušava ostvariti dobit u današnjem izazovnom poslovnom okruženju.
Danas gotovo dve milijarde pojedinaca ima pristup internetu, a internet pruža ljudima pristup informacijama u sva tri odgovarajuća oblika (audio, video i tekstualni), a to je jedina komunikacijska platforma koja može jednostavno dopreti do potencijalnih klijenata, i to na svim jezicima.

Na internetu se može pronaći puno ponuda za izradu vrlo jeftinih, ili čak besplatnih web sajtova.U čemu se razlikuje Vaša ponuda?


Tokom poslednjih deset godina dolazi do naglog porasta broja kompanija i pojedinaca (tzv.freelancer-a) koji se bave izradom web sajtova i koji nude "najbolje" cene, međutim, uz često puta upitan kvalitet usluge. Takav nagli rast zbunjuje kada pokušavate odlučiti ko bi za Vas mogao napraviti najbolji posao, a naročito pojavom open-source servisa Joomle i WordPressa, gde se takve usluge nude za približno 250 €, a neretko se taj iznos „akciski“ snižava na čak duplo manje iznose.
Međutim, mi tvrdimo da za taj novac možete samo dobiti neprofesionalnu stranicu sa nekim open-source kodom i template-om, koju ćete teško održavati ukoliko nemate programerskog znanja, ili osnovnu statičnu stranicu sa logotipom, kratkom prezentacijom kompanije i proizvoda i bez "poštene" SEO optimizacije. Ukratko rečeno, kad nešto tako malo platite, obično toliko i dobijete. Ako jeftino izgledate na webu, zapitajte se kakvu sliku o sebi stvarate među potencijalnim kupcima ili partnerima?

Da li je potreban sastanak "u živo" radi dogovora oko izrade web sajta?


U većini slučajeva sastanak nije potreban, jer smo većinu naših web sajtova uglavnom i završili kontaktom putem e-maila i telefonom. Kad napravimo predlog izgleda Vašeg sajta, postavićemo je na naš server, a Vama poslati link, kako biste mogli videti izgled sajta, i dati nam, ukoliko ih ima, još neke predloge oko izgleda i sadržaja. Nakon završnog dogovora, i nakon što od Vas dobijemo sav materijal, stranicu ćete imati spremnu vrlo brzo, za 3-5 dana a u izuzetnim slučajevima do 10 dana.
Nakon što ste u potpunosti zadovoljni izgledom i funkcionalnošću stranice, tek tada sledi Vaše plaćanje, te je tada i smeštamo na Vaš domen.

Ko je vlasnik sajta, i da li je mogu u budućnosti prebaciti na drugi hosting ili domen?


Možete premestiti svoj web sajt na drugi web hosting kad god poželite, zato jer ste Vi vlasnik istog. Back-up (kopiju) Vašeg sajta čuvamo u našem sistemu, pa ako se ukaže takva potreba, šaljemo Vam je e-poštom ili na CD-u.
Međutim, ukoliko pređete na drugi hosting, Vaš sajt postaje statičan i nećete više biti u mogućnosti koristiti web shop ili naš CMS, pa samim tim niti alate koji dolaze uz njega. Podsećamo Vas da smo jedna od retkih kompanija koja u ceni paketa daje neograničan hosting, tako da mislimo da nećete imati razlog koristiti hosting usluge drugih kompanija. Ako se ipak odlučite za promenu hostinga, Vaš sajt će kod nas ostati aktivan sledećih 45 dana, kako bi imali vremena prebaciti sve sadržaje na novi server.

Da li postoje još neki skriveni troškovi?


Uz svaki paket iz naše ponude piše i specifikacija usluga i alata koje on sadrži. Integracija nekih dodatnih specifičnih programa u Vašu stranicu, a koji nisu navedeni u paketima, naplaćivaće se po dogovoru , i sigurni smo, na Vaše zadovoljstvo.

Koliko stranica (podstranica) mogu imati na mom web sajtu?


Neograničen broj stranica i podstranica, neograničen broj slika i video materijala, neograničen broj kataloga i proizvoda u web shopu..itd, i to na više jezika!

Ja već imam web sajt, ali je loše pozicion na pretraživačima i starinskog  je izgleda. Možete li mi pomoći?


Naravno. Možemo Vam uraditi redizajn sajta na način da zadržite svoj korporativni stil ili redizajnom dati potpuno novu sliku.
Iskustvo je pokazalo da imate samo 3-5 sekundi vremena impresionirati potencijalnog novog posetioca, ali ako je vaša web stranica prestara, nepregledna i loše navigacijski organizovana, onda su velike šanse da ste upravo izgubili klijenta.
Upravo zbog toga, naša preporuka je da se napravi potpuno novi sajt, modernijeg izgleda i mogućnosti, bez obzira da li on bio statičan ili dinamičan.
Zapamtite, web sajto je zapravo izlog Vaše kompanije, tako da njihov kvalitet uveliko može odrediti neuspeh ili uspeh Vašeg poslovanja.

Možete li objasniti što znače izrazi "hosting" i "domen"?

 

Svako web sajtu potreban je neki fizički prostor (hosting) na kom će biti smešten, sa svim svojim datotekama i sadržajima. Ovaj prostor je, zapravo, Vaše mesto na nekom hard disku u nekom računaru, tj web serveru .
Troškovi hostinga se obično naplaćuju godišnje i u praksi često puta zavise o veličine web sajta i mesečnom protoku informacija. Korisnici naših alata nemaju ograničenja u količini informacija, a usluga je već uključena u cenu paketa. 
Domen predstavlja ime, tj. adresu Vašeg sajta na webu kako bi mu se moglo pristupiti. Postoji više vrsta domena i njihovih ekstenzija ( .com, . rs, .net, .org itd. ), ali važno je znati da je domen jedinstvena "adresa" i kao takva se registruje samo jednom i ne može biti više domena pod istim nazivom. To je moguće samo u slučajevima kada je možda slobodna ekstenzija (npr. ako je domen.com zauzet, možda je Slobodan  pod imenom domen.rs  pa ga kao takvog možete zakupiti ).
Registracija domena se obavlja kod određenih institucija i pod određenim uslovima (koji nisu isti za sve domene).
Naravno, ako ne znate kako zakupiti domen, rado ćemo pomoći i to napraviti u Vaše ime.

Koliko je moj sajt  siguran i koliko su sadržaji u njemu sigurni?

 
Vaš sajt  funkcionše kroz bazu podataka koja osigurava sigurnost od hakerskih napada, tehničkih problema koji mogu biti prouzrokovani  padom  servera na kome se on nalazi, ili virusa koji mogu menjati sadržaj sajta i/ili skidati poverljive informacije sa istog.
Za sve sajtove koje napravimo uvek postoji kopija trenutnog sadržaja u našem back-up sistemu, što znači da su svi podaci i sadržaji potpuno sigurni. Naš hosting ima antivirusnu i antispam e-mail zaštitu..
  

Da li je potrebna neka posebna obuka za korišćenje alata iz paketa?

 
Svi programi iz paketa su vrlo jednostavni za korišćenje. Ukoliko ste ikada slali e-mail, ili kucali tekst u nekom od tekst editora kao što je word, ili uređivali svoj FB profil, to će Vam biti dovoljno znanje da u potpunosti upravljate CMS-om ( programom za samostalno upravljanje i uređivanje stranica sajta). Osim toga, sve će to biti olakšano raditi kroz instrukcije naših videotutorijala i tehničku podršku

Da li su stranice mog sajta optimizovane ( SEO ) za web pretraživače?

 
Da. Specijalizovali smo se u optimizaciji, tako da sajt koji mi izradimo dokazano brzo dolazi na sam vrh u pretragama na internetu. Osim toga, svi naši klijenti imaju ugrađenu automatsku razmenu banner-a (linkova) sa drugim korisnicima portala, te i na taj način znatno povećavaju svoj PageRank i poziciju svojih stranica na Google-u.


U ponudi piše da će se sadržaji web stranica automatski prikazivati i na poslovnom portalu. O čemu je reč?

 
Svi sadržaji Vašeg sajta, će biti automatski prikazani i na našem poslovnom portalu - na unikatnom dinamičkom sajtu koji prezentuje Vašu kompaniju unutar portala,a koji je svojim sadržajem identičan sajtu na Vašem ličnom domenu. Zavisno o ponudi sa Vaših stranica, vaše usluge, informacije ili proizvodi će se automatski prikazivati i na ostalim sekcijama na portalu kojima pripadaju (web shop, katalozi, rasprodaje, popusti, vesti, kuponi i sl.). Na taj se način višestruko povećava Vaša zastupljenost na internetu, a time i mogućnost da Vas potencijalni klijenti lakše pronađu.
Isto tako ulazite i u bazu poslovnih subjekata i na našoj android aplikaciji, koja će se moći besplatno preuzeti sa sajta portala, a koja će svim potencijalnim posetiocima i kupcima pokazivati informacije o Vama , te ih i navigaciski voditi na Vašu adresu.

Moram li potpisati neki ugovor prilikom kupovine paketa?

 

Ne. Sve ono što nas međusobno obavezuje, nas kao davaoca usluge, i Vas kao kupca i korisnika, navedeno je u Uslovima korišćenja i u Politika privatnosti. Samim prihvatanjem Uslova korišćenja, te pristupanjem, registracijom i/ili korišćenjem sadržaja stranica www.infozonet.rs, stupate u ugovorni odnos s nama. Ako ipak želite to i napismeno, poslaćemo poštom overen dokument na kojem će stajati sve naše obaveze prema Vama.

Ponuda svojom cenom i funkcionalnošću zvuči odlično. Međutim, nejasna su mi ta godišnja plaćanja...Šta ona predstavljaju?


Naša osnovna zamisao prilikom izrade Vašeg sajta  je  umrežavanje istog putem poslovne mreže i portala, bila je pristupačnost - jednostavnost korišćenja usluga i svih alata unutar paketa, i povoljna cena. Cilj je omogućiti najefikasniju kombinaciju poslovnog i tehničkog znanja povezivanjem različitih sadržaja, koja bi svojom cenom bila financijski dostupna SVIM poslovnim subjektima bez obzira na veličinu ili vrstu poslovanja.
Finansiska kriza i nesigurnost koja vlada u današnjem svetu preduzetnika, kada ni sami nismo sigurni da li ćemo naše poslovanje moći i održati, traži oprezniji pristup ulaganjima i raspodelom novca. Sledeći takvu filozofiju, prilagodili smo cene izrade stranica i korišćenje svih marketinških alata te prisutnost vaših usluga i proizvoda na našoj poslovnoj mreži i portalu.
Umesto skupog  jednokratnog plaćanja za sve mogućnosti koje nude naši paketi, uveli smo godišnja plaćanja, i to na slijedeći  način :
- za izradu web sajta i prvu godinu korištenja svih alata i poslovnog portala, plaćate cenu paketa kojeg ste izabrali, a koja je višestruko niža u odnosu na tržište i s obzirom na mogućnosti koje nudi
- za svaku sledeću godinu, tj. sve dok imate interes, naknada je umanjena I cene naknade možete videti ovde
Procena uštede - pretragom cenovnika drugih ozbiljnih ponuđača preko internet , videćete da:
- cena troškova godišnjeg zakupa profesionalnog (neograničenog) hostinga od 30 - 100 €
- cena izrade običnog web sajta sa 5 - 10 stranica se prosečno naplaćuje oko 150 - 250 € ;
- internet prodavnica ( web shop ) oko 700 - 1.500 € ;
- kvalitetna SEO optimizacija i nekoliko hiljada eura (!),
- izrada kvalitetnog CMS-a za upravljanje sadržajima, oko 300 - 700 € ;
- slični komplet paketi se na našem tržištu nude za cenu od oko 1000 €, pa i više
Uračunajte još u to troškove održavanja malog "statičkog" web sajta, i na sve to sami dodajte iznos kojim bi plaćali uslugu "dovođenja" klijenata na Vašu web stranicu i u Vašu internet prodavnicu...